روانکاری بیرینگ

روانکاری بیرینگ

در تجهیزات دوار بیرینگ ها نقشی اساسی داشته و جهت کارکرد مطلوب و با کارایی بالای بیرینگ ها، روانکاری باید به صورت مناسب انجام گردد تا از تماس مستقیم سطح به سطخ فلز و قطعات و همچنین از خورندگی و زنگ زدگی جلوگیری گردد. برای انتخاب نوع روانکار (روغن یا گریس) عوامل زیادی مانند سرعت کارکرد و دما خیلی مهم می باشد. با توجه به شرایط کاری بیرینگ انواع گریس و روغن موجود می باشد.

روغن کاری بیرینگ

گریس ‏کاری (Grease Lubrication)

در شرایط کاری عادی بیرینگ گریس کاری دارای کاربرد و اهمیت زیادی است. از مزیت های گریس کاری بیرینگ ها به روغن کاری بیرینگ می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. چسبندگی بهتر به بیرینگ
  2. عدم چکه کردن به خصوص در مواقعی که شفت حالت عمودی قرار دارد.
  3. عملکردی مشابه کاسه نمد در مقابل ورود بعضی مواد زائد و رطوبت به داخل بیرینگ
  4. گریس زیاد موجب بالا رفتن سریع دما بخصوص در سرعت‏ های بالا می‏ شود.
  5. معمولاً %30-50 فضای داخل محفظه برینگ با گریس پر شده تا فضای آزاد کافی جهت انتقال گرما از برینگ به محیط اطراف از طریق گریس امکان‏ پذیر شود.
  6. فقط در سرعت های خیلی کم و خطر خوردگی زیاد توصیه می‏شود کل محفظه بیرینگ با گریس پر شود.

گریس ‏کاری

گریس ها در واقع از ترکیب روغن های طبیعی یا سنتزی با یک غلیظ کننده (صابون های فلزی) تولید می گردند. گریس ها به صورت نیمه مایع تا حالت جامد بوده و سفتی گریس هم به میزان غلیظ کننده بستگی دارد.

در انتخاب نوع گریس به پارامتر های زیر توجه فرمایید:

  1. نظیر ویسکوزیته روغن پایه
  2. درجه سفتی
  3. دمای کارکرد
  4. خاصیت ضد خوردگی

ویسکوزیته روغن پایه

ویسکوزیته به مقاومت سیال (روانکار) در مقابل جاری شدن اطلاق می‏شود.
اهمیت ویسکوزیته روغن پایه (90-85% وزن گریس را تشکیل می‏دهد) برای دارا بودن قدرت لازم جهت نگهداشتن اجزاء برینگ از تماس مستقیم با یکدیگر مد نظر می ‏باشد.

سفتی گریس

درجه سفتی گریس ‏ها طبق شاخص تعیین شده از سوی NLGI (انجمن ملی روانکاری با گریس) تعیین شده است. درجه سختی گریس ‏ها 1، 2 و 3 است که بر روی قوطی آن قید می‏ شود.
گریس‏ های مورد استفاده در روانکاری برینگ‏ ها بر حسب شرایط دمای کارکرد برینگ به چهار دسته به شرح ذیل تقسیم می‏ شوند.

انواع گریس های مورد استفاده در روانکاری بیرینگ ها
Application temperature Grease type .No
50ºC- و کمتر از آن Low Temperature Grease LT
30ºC  ≈ 110ºC- Medium Temperature Grease MT
150ºC+ و بالاتر از آن High Temperature Grease HT
50ºC  ≈ 150ºC- Low and High Temperature Grease LHT

گریس ‏کاری مجدد بیرینگ

در صورتیکه عمر گریس در داخل یک بیرینگ از عمر خود برینگ کمتر باشد باید در فواصل معین، گریس مستهلک شده را جایگزین نمود. فواصل زمانی این کار بستگی به پارامتر هایی نظیر نوع و اندازه برینگ، سرعت دورانی، دما و نوع گریس دارد.

گریس ‏کاری مجدد بیرینگ

تعویض گریس

در پایان چند بار اضافه کردن گریس (معمولاً سه بار) گریس اولیه باید به کلی از داخل برینگ پاک شده و گریس نوع کاملاً جایگزین شود. مقدار گریس به انداز‏ه‏ای است که تمامی فضای داخل برینگ و %50-30 درصد فضای خالی داخل محفظه را پر می‏ کند.

تعویض گریس

روغن‏ کاری بیرینگ

استفاده از روغن به عنوان روانکار در مواردی است که بعلت سرعت و دمای بالا، گریس قادر به عملکرد مناسب نباشد و یا مکانیزم قطعات مجاور برینگ، قطعاتی نظیر چرخ دنده باشد که به خاطر مسائل سرعت و اصطکاک ملزم به استفاده از روغن باشیم.

روغن‏ کاری بیرینگ

همچنین بخوانید
در این بخش به بررسی خصوصیات و ویژگی های نفوذدهنده صنعت نساجی پرداخته می شود و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آن و کاربردهای آن در صنعت نساجی مورد بحث قرار می گیرد. در پایان این مقاله شما به راحتی با اطلاعاتی کامل و دقیق می توانید جهت خرید آن اقدام نمایید. نفوذ دهنده ها در واقع همان مواد فعال سطحی هستند که با کاهش کشش سطحی آب باعث می شوند که آب به راحتی در به الیاف نفوذ کند.. استفاده از این مواد در صنعت نساجی می تواند کمک شایانی به افزایش کیفیت رنگرزی داشته باشد.
استفاده از کریر CK-80 در صنعت نساجی جهت رنگرزی پارچه های پلی استر می باشد. این مقاله حاوی اطلاعات مفید و جامعی در مورد این ماده است که می تواند به شما در شناسایی این ماده تعاونی نساجی کمک کند. از آنجایی که رنگرزی پارچه های پلی استر به راحتی در دمای پایین انجام نمی شود به همین دلیل استفاده از کریر یک امر اجتناب ناپذیر می باشد و می تواند به بهبود رنگرزی در دمای پایین کمک کند که در این مورد انتخاب نوع حامل بسیار مهم است و دقت به این نکته می تواند در بهبود کیفیت رنگرزی مفید باشد.
این دوربین های مداربسته دیجیتال به واسطه آی پی مستقلی که دارند به اینترنت وصل می شوند. از این رو داده های حاصل از رصد دوربین بر روی نمایشگر دستگاه قابل مشاهده است و در کمترین فاصله زمانی دیتاها دراختیار کاربر قرار می گیرد که این امر در دوربین های مداربسته آنالوگ امکانپذیر نمی باشد. بدون محدودیت زمانی و مکانی به راحتی می توان به داده های دوربین مداربسته تحت شبکه دسترسی داشت که این قضیه بزرگ ترین مزیت این دوربین ها تلقی می شود.
در این بخش با ساختار و خواص فیزیکی و شیمیایی این ماده آشنا شده و همچنین به بررسی فرایند تولید و کاربردهای آن پرداخته شده است. سدیم آلژینات از آنجایی که از جلبک های دریایی و به صورت طبیعی در دسترس است با داشتن ویژگی هایی چون عدم سمیت و زیست تخریب پذیر بودن و هزینه دستیابی به صرفه به عنوان یک ماده با ارزش در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد این ماده جهت مصرف در صنایع غذایی و دارویی دارای تاییدیه جهانی از سازمان غذا و دارو (FDA) می باشد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز: