آنالایزر رنگ یا رنگ سنج

آنالایزر رنگ پرتابل چیست؟

آنالایزر رنگ یکی از تجهیزات اندازه گیری قابل حمل است که جهت تشخیص اجزای رنگ از جهت شفافیت، روشنایی و مقدار رنگ مورد استفاده قرار می گیرد، به این صورت که تشخیص می دهد رنگ مورد نظر از ترکیب کدام رنگ ها تشکیل شده است. به عنوان مثال، مدل RGB-1002 شرکت لوترون قادر است ترکیب رنگ های آبی، قرمز، سبز را تشخیص دهد و همچنین قادر هستند که مقدار، شفافیت و روشنایی (HSL) هر کدام از ترکیب رنگ ها را تشخیص دهند.

از آنالایزرهای رنگ جهت تحلیل رنگ نمونه های غیر نورانی ای همچون کاغذ و چرم و همچنین نمونه های نورانی چون لامپ CRT، مانیتور LCD، دیود نورانیLCD، لامپ های روشنایی استفاده می شود.

آنالایزرهای رنگ کاربردهای مختلفی دارند که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.

سنسور تشخیص رنگ

سنسور تشخیص رنگ، رنگ های اصلی RGB را (RED, GREEN, BLUE) روی اشیا امتحان می کند و قدرت هر یک را می سنجد و با ارزش رنگی ذخیره شده در دستگاه مقایسه می کند. اگر این مقدار ارزش رنگ با تلورانس مشخص نزدیک به مقدار رفرنس یا مرجع بود دستور سوئیچ می دهد.

کاربرد آنالایزر رنگ

  1. بررسی مقدار رنگ پارچه، کاغذ، چرم و مواد رنگی
  2. کنترل کیفیت رنگ در هنگام تولید آن
  3. اندازه گیری رنگ و بررسی یکسان بودن ویژگی محصولات تولید شده
  4. مقایسه رنگ نمونه با استاندارد آن
  5. تحلیل و ارزیابی آماری نمونه های اندازه گیری شده
  6. آگاهی از مقدار رنگ مانیتورهای CRT، مانیتورهای LCD و لامپ ها
  7. قابلیت اندازه گیری نمونه های غیر نورانی مانند کاغذ و چرم

نکات مهم در انتخاب و خرید آنالایزر رنگ پرتابل

  1. تعداد ترکیب رنگ هایی قابل تحلیل توسط دستگاه
  2. محدوده اندازه گیری
  3. قابلیت تشخص رنگ از نظر مقدار رنگ، شفافیت و روشنائی
  4. قابلیت چرخش پراب نسبت به خط عمودی و افقی
  5. قابلیت کالیبراسیون
  6. قابلیت امکان محاسبه خطا
  7. قابلیت اندازه گیری نمونه های نورانی و درخشنده مانند لامپ CRT و مانیتور LCD و دیود نورانی LED و لامپ های روشنائی
  8. قابلیت دارا بودن حافظه جهت ثبت اطلاعات و در صورت وجود میزان حافظه
  9. قابلیت اتصال به کامپیوتر

faq

آنالایزر رنگ یا رنگ سنج پرتابل یکی از تجهیزات اندازه گیری قابل حمل است که جهت تشخیص اجزای رنگ مورد استفاده قرار می گیرد. به این صورت که تشخیص می دهد رنگ مورد نظر از ترکیب کدام رنگ ها تشکیل شده است.

آنالایزر رنگ در بررسی مقدار رنگ پارچه، کاغذ، چرم و مواد رنگی، کنترل کیفیت رنگ در هنگام تولید آن، اندازه گیری رنگ و بررسی یکسان بودن ویژگی محصولات تولید شده، مقایسه رنگ نمونه با استاندارد، قابلیت اندازه گیری نمونه های غیر نورانی مانند کاغذ و چرم، مانیتور های CRT، مانیتور های LCD و لامپ ها کاربرد دارند.

در هنگام انتخاب آنالایزر رنگ به نکاتی همچون تعداد رنگ هایی قابل تحلیل توسط دستگاه، محدوده اندازه گیری، قابلیت تشخص رنگ از نظر مقدار رنگ، شفافیت و روشنایی، دارا بودن حافظه جهت ثبت اطلاعات و غیره باید مورد توجه قرار گیرد.

برخی از مدل های آنلایزر رنگ یا رنگ سنج می توانند دارای حافظه جهت ثبت اطلاعات باشند و همچنین قابلیت اتصال به کامپیوتر را دارند و می توان از این طریف اطلاعات آنالیز شده را ذخیره کنند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دیدگاه کاربران
زهرا ترکی
ارسال شده در : چهارشنبه 28 آبان 1399

سلام، سوالم اینه که آیا این دستگاه قابلیت تشخیص انواع رنگ طبیعی و مصنوعی در انواع مواد غذایی را داره؟؟ در صورت داشتن اساس کارش چی هست.

مدیر سایت
ارسال شده در : پنجشنبه 29 آبان 1399

این آنالایزر برای آنالیز رنگ های جامد که نمونه غیر نورانی هستند کاربرد دارد. مثلا اگر رنگ مورد نظر حالت پودری داشته باشد امکانش هست ولی برای مایعات کاربرد ندارد. ماهیت رنگ از نظر شیمیایی مهم نیست چه باشه، طبیعی یا مصنوعی، سنسور تعبیه شده روی دستگاه بر اساس میزان نور سه رنگ اصلی قرمز، سبز و آبی کار می کند. همه رنگ هایی که چشم ما تشخیص می دهد ترکیب نوری این سه رنگ هست، در مورد اجسام غیر نورانی، سنسور یک نور رو به سطح می تاباند و از بازگشت نور طیف رنگی که ماده از اون تشکیل شده را تشخیص می دهد. همچنین می توان به اطلاعات بخش کاربرد این محصول در همین صفحه مراجعه نموده تا از کاربرد این محصول آگاه شوید.