آسانسور چیست؟

آسانسور یک ماشین الکترومکانیکی است، که به صورت عمودی در حول یک محور حرکت می کند تا شخص یا باری را بین سطوح یک ساختمان جابجا کند. اکثر آسانسورهای مدرن توسط موتورهای الکتریکی و با کمک وزنه تعادل از طریق سیستم کابل ها و شیارها به حرکت در می آیند. مجموعه هایپر صنعت فامکو عرضه کننده انواع آسانسورها و تجهیزات آن می باشد.

اجرای پروژه آسانسور توسط هایپر صنعت فامکو

مطابق مبحث پانزدهم مقررات ملی، ساختمان های بالای 3 طبقه از روی همکف باید حداقل به یک دستگاه آسانسور ویلچربر مجهز باشند و ساختمان های 8 و بالای آن باید به دو دستگاه آسانسور مجهز باشند. آسانسورها دارای انواع متنوعی هستند و بسته به شرایط مکانی و نوع کاربری که قرار است در آنجا آسانسور نصب و راه اندازی گردد، توسط کارشناس آسانسور تعیین می گردد. آسانسورها از تجهیزات مختلفی تشکیل شده اند که از به هم پیوستن این قطعات سیستم آسانسور شکل می گیرد.

آسانسور

انواع آسانسورها

  • آسانسورهای کششی
  • آسانسورهای هیدرولیک
  • آسانسورهای پنوماتیک
 آسانسورهای کششی

متداول ترین نوع آسانسور، آسانسورهای کششی می باشند. انواع مختلف آسانسورهای کششی در ساختمان های مختلف بسته به نوع شرایط مکانی، نصب و راه اندازی می گردند. اکثر آسانسورهای مسافربری که در سطح دنیا نصب و اجرا شده اند، از سیستم کششی بهره گرفته اند. آسانسورهای کششی نیز خود به انواع مختلفی تقسیم بندی می گردد که در ذیل به آنها اشاره شده است:

  • آسانسورهای کششی با موتور گیربکس
  • آسانسورهای کششی با موتور گیرلس
  • آسانسورهای کششی روملس MRL
  • آسانسورهای کششی با عملکرد VVVF

آسانسور کششی

آسانسور کششی با موتور گیربکس

همواره موتور در وسیله های الکتریکی و مکانیکی جزو تجهیزات اصلی و با اهمیت بوده است. در آسانسورهای کششی می توان از انواع مختلف موتورهای آسانسوری استفاده کرد. موتورهای گیربکس دار آسانسور از نسل های اولیه و قدیمی در صنعت آسانسور هستند. در موتور آسانسور گیربکس از چرخ دنده و دنده ماردون یا حلزونی استفاده شده است به این صورت که هنگام حرکت دنده ماردون توسط سیم پیچ موتور دنده و فلکه موتور می چرخد. و به همین دلیل این گونه موتورها دارای حجم بیشتری هستند و حتما به روغن نیاز دارند. سرعت حرکت کابین در این نوع موتورهای آسانسور معمولا 1 میلی ثانیه می باشد البته موتورهای گیربکس در سرعت های بالاتر تولید می شوند اما به دلیل عدم توجیه اقتصادی و وجود موتورهای گیرلس استفاده نمی شوند. موتورهای گیربکس بالای چاه آسانسور و در موتورخانه روی دال بتنی نصب می گردند و نیروی محرکه تولید شده موجب چرخش گیربکس شده و آسانسور را در بین طبقات مختلف ساختمان جابجا می کند.

آسانسور کششی با موتور گیرلس

امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی، بهره گیری از موتورهای گیرلسی بسیار مرسوم شده است. موتور آسانسور گیرلس همانطور که از نام آنها پیدا است فاقد گیربکس هستند. موتورهای گیرلس آسانسور از مزیت های بسیار بالاتری نسبت به انواع گیربکس دار برخوردار اند. در موتورهای گیرلس بدلیل عدم وجود گیربکس، به روغن نیاز نبوده و در نتبجه نسبت به موتورهای گیربکسی وزن و صدای کمتری دارند و همچنین راندمان و طول عمر، ابعاد و اندازه کوچکتر و سرعت حرکت کابین در موتورهای گیرلس از 1m/s تا 4m/s با توجه نوع موتور موجود می باشد.

آسانسور کششی بدون موتورخانه MRL

آسانسورهای روملس یا همان آسانسورهای MRL نسل جدیدی از آسانسورها محسوب می گردند. این آسانسورها با طراحی بسیار پیشرفته ای که دارند به موتورخانه نیازی ندارند. در آسانسورهای MRL یا بدون موتورخانه، موتور داخل چاه آسانسور و بالاترین قسمت چاه نصب می شود و تابلو فرمان آسانسور کنار درب بالاترین طبقه نصب می شود طراحی و محاسبات این گونه آسانسورها بایستی بسیار دقیق و مناسب باشد تا قطعات و تجهیزات به طور صحیح و استاندارد جانمایی و نصب شوند.

آسانسورهای کششی با عملکرد VVVF

آسانسور های کششی با سیستم کنترل 3VF مدت ها می باشد که وارد بازار این صنعت شده است. در این نوع سیستم ها از موتورهای آسانسور تک سرعته استفاده می شود و در صورت استفاده از موتورهای دو سرعته، از سرعته دور بالای موتور استفاده می شود. تابلو فرمان این آسانسورها مجهز به اینورتر (درایو) می باشد که اینورتر از طریق کنترل فرکانس ورودی موتور، سرعت حرکت آسانسور را مدیریت می کند. به این صورت که سرعت موتور در زمان استارت توسط اینورتر به آرامی بالا می رود و هنگام ایست کامل از سرعت موتور به آرامی کاسته می شود که این امر بدلیل افزایش کیفیت حرکت آسانسور موجب رفاه و آسایش کاربر می گردد و نفرات داخل کابین در طول مسیر آسانسور هیچ گونه تکانه یا لرزشی را احساس نمی کنند. در واقع در تابلوهای مجهز به اینورتر کاربر هنگام استارت و استپ آسانسور شوکی حس نمی کند. همچنین در این گونه سیستم ها مصرف برق، اصطحلاک آسانسور، دمای کاری موتور و صدای آسانسور بسیار پایین تر خواهد بود. بنابراین حرکت این گونه آسانسورها یکنواخت و بسیار مطلوب است.

آسانسور هیدرولیکی

آسانسورهای هیدرولیکی یک سیستم بسیار امن، از مجموعه آسانسورها می باشند. معمولا کمتر از این نوع آسانسورها کمتر در ساختمان های اداری و مسکونی استفاده می کنند. آسانسورهای هیدرولیکی به دلیل طراحی خاص، طول عمر مفید بالایی دارند. مکانیزم عملکرد آسانسورهای هیدرولیکی بدین گونه است که، موتورخانه در چاه آسانسور قرار دارد و با استفاده از پمپاژ روغن، به جک، کابین آسانسور بین طبقات جابجا می شود. آسانسورهای هیدرولیکی با توجه به شرایط جانمایی به دو صورت جک مستقیم و یا جک غیر مستقیم نصب و اجرا می شوند. سرعت حرکت کابین در این نوع آسانسورها معمولا 0.5 m/s می باشد. یکی از مزایای آسانسورهای هیدرولیکی حذف ریل وزنه و کادر وزنه تعادل می باشد که در نتیجه به فضای کمتری نیاز است. آسانسورهای هیدرولیکی را معمولا در کارخانه ها، آسانسورهای مخصوص حمل باربر، آسانسورهای جابجایی خودروبر و غیره که ظرفیت بین 300 تا 3000 کیلوگرم دارند استفاده می گردند.

آسانسور پنوماتیک

آسانسورهای پنوماتیک یا خلاء در ساختمان هایی با طبقات کم استفاده می شوند مثلا در ویلاها یا ساختمان های دو تا چهار طبقه در مدت زمان کوتاه قابلیت نصب و جانمایی دارند. حرکت این نوع آسانسورها به صورت مکش و دهش هوا می باشد هوای در داخل پیستون آسانسورهای پنوماتیک کاملا وکیوم است و مشابه پیستون عمل می کند به این طریق که با دهش یا فشار هوا، کابین آسانسور به سمت بالا رفته و با مکیدن یا مکش هوا کابین به سمت پایین حرکت می کند. این نوع آسانسورها را می توان با برق تک فاز راه اندازی نمود و در فضاهای کوچک بدون حفر چاهک یا موتورخانه جانمایی کرد. از دیگر مزیت های این نوع از آسانسورها عدم استفاده از روغن و جابجایی آسان آن است به این صورت که بدون هیج گونه تخریب می توان آن را دمونتاژ کرد و به مکان دیگری منتقل نمود و در محل دیگری مجددا به سهولت نصب کرد.

آسانسور بیمارستانی

آسانسورهای بیمارستانی مجموعه آسانسورهایی هستند که در بیمارستان ها مورد استفاده قرار می گیرند و دارای انواع مختلفی می باشند:

آسانسور بیمارستانی

  • آسانسور تخت بر

آسانسورهای تخت بر یا حمل تخت بیمار در بیمارستان برای بیمارانی نصب و راه اندازی می گردد که قادر به نشستن بر روی ویلچر نمی باشند. از دیگر ویژگی های این آسانسور می توان به، داشتن درب در دو طرف کابین آسانسور و سیستم حرکت بسیار نرم و بدون تکان اشاره کرد. این آسانسورها بدلیل حجم و ابعاد بزرگ کابین باید دارای ظرفیت و قدرت بالایی باشند تا در صورت نیاز تخت و تجهیزات درمانی بیمار و کادر پزشکی را به سهولت بتوانند جابجا کنند. آسانسورهای تخت بر باید دارای الزامات زیر باشند:

  • حداقل ابعاد کابین 1400*2400 میلیمتر باشد. 
  • حداقل عرض بازشو درب کابین 1300 میلیمتر و ارتفاع بازشو درب کابین 2100 میلیمتر باشد.
  • مجهز به سیستم 3VF، دکمه باز ماندن درب کابین، سیستم نجات اضطراری، سیستم تراز مجدد طبقه و کلید مخصوصی که آسانسور را در اختیار افراد آموزش دیده و مجاز قرار دهد.

  • آسانسور برانکاردبر

آسانسورهای برانکارد بر یا حمل بیمار همان گونه که از نام آنها پیداست در مراکز درمانی و بیمارستان ها نصب می گردند، تا از طریق این آسانسورها بتوانند بیمارانی که نمی توان آنها را از روی برانکارد تکان داد در بین طبقات جابجا کرد. این آسانسورها دارای ظرفیت و تحمل وزن بالایی باشند تا در مواقعی که بیمار به همراه کادر پزشکی و همراه هانش در کابین آسانسور قرار می گیرند، دچار مشکل نشوند.

آسانسورهای برانکادر بر باید دارای الزامات زیر باشند:

  • حداقل ابعاد کابین 1100*2100 میلیمتر باشد. 
  • حداقل عرض بازشو درب کابین 900 میلیمتر و ارتفاع بازشو درب کابین 2000 میلیمتر باشد.
  • مجهز به سیستم 3VF، دکمه باز ماندن درب کابین، سیستم نجات اضطراری، سیستم تراز مجدد طبقه و کلید مخصوصی که آسانسور را در اختیار افراد آموزش دیده و مجاز قرار دهد.

آسانسور ویلچربر

آسانسورهایی هستند که قابلیت حمل صندلی چرخ دار یا ویلچر را دارند این نوع آسانسورها به دلیل ابعاد کوچک تر رایج ترین نوع آسانسورها هستند.

  • آسانسورهای ویلچر بر باید دارای الزامات زیر باشند:
  • حداقل ابعاد کابین 1100*1400 میلیمتر باشد. 
  • حداقل عرض بازشو درب کابین 800 میلیمتر و ارتفاع بازشو درب کابین 1800 میلیمتر باشد.
  • مجهز به سیستم 3VF، دکمه باز ماندن درب کابین، سیستم نجات اضطراری، سیستم تراز مجدد طبقه

آسانسورهای خودروبر

در دنیای امروز و با این حجم از خودرو که در سطح هر شهر وجود دارد، رفته رفته جای پارک ماشین ها نیز تبدیل به یک معضل در جهان خواهد شد. به همین علت این نیاز برای صاحبان املاک و پیمانکاران ساخت احساس می شود تا از پارکینگ های چند طبقه به کمک آسانسورهای خودرو بر بهره بگیرند. آسانسورهای خودرو بر با توجه به شرایط مکانی و ظرفیت بار در دو نوع کششی و هیدرولیک نصب می شوند.

آسانسورهای خودروبر

قطعات و اجزای آسانسور

آسانسور یک سیستمی است که از قطعات و تجهیزات مختلفی تشکیل شده است. مجموعه آسانسور به گونه ای است که در آن یک تعدادی از قطعات نقش محوری را دارند و بدون وجود آنها آسانسور غیر قابل کار کرد خواهد بود و برخی از تجهیزات نیز صرفا برای تزئین و زیبایی هرچه بیشتر آسانسورها استفاده می گردد. بسته به نوع آسانسور، قطعات به کار گرفته شده می تواند تفاوت هایی با هم داشته باشند. به عنوان مثال در آسانسورهای هیدرولیکی قطعاتی وجود دارد که در آسانسورهای کششی نیازی به آنها نیست. در ادامه با انواع قطعات و تجهیزات اصلی و متنوع آسانسور بیشتر آشنا می شویم:

قطعات و اجزای آسانسور

  • ریل (Guide Rail)

برای عملیات نصب آسانسور، در مرحله اول محل قرار گیری سیستم آسانسور که آن را که چاه آسانسور می نامیم، آهن کشی می گردد. برای اینکه کابین آسانسور از طریق کفشک ها بتواند در مسیری صاف و مستقیم رفت و آمد کند، از ریل های آسانسوری که شاخه های 5 متری است و به همدیگر متصل می گردند، استفاده می شود. ریل های آسانسور دو نوع نورد گرم و سرد هستند و درابعاد و اندازه های مختلفی تولید می شوند سایزهای متعارف در صنعت آسانسور T5 ،T9 و T16 هستند که با توجه به شرایط سرعت و ظرفیت آسانسور بکار برده می شوند. کاربرد دیگر ریل آسانسور، نگه داشتن کابین آسانسور در زمان هایی است که سیستم آسانسور دچار اختلال می گردد و از طریق ترمز اضطراری کابین آسانسور از حرکت باز می ایستد، در این زمان کابین آسانسور بر روی ریل آسانسور می ایستد و متوقف می شود.

ریل آسانسور

  • کابین و نحوه حرکت آن

کابین آسانسور محل استقرار و استفاده نفرات از آسانسور است که دارای انواع مختلفی مثل تمام استیل، ترکیب ام دی اف و استیل، فرمیکا و تمام چوب می باشد. کابین آسانسور از سه قسمت اصلی تشکیل شده است، که شامل کف کابین، سقف کایبن و دیوارهای کابین است. کابین آسانسور بر روی یک چهار چوب فلزی به نام یوک و نبشی تعادل بوسیله کفشک مابین ریل ها قرار می گیرد که با نیروی تولید شده ی موتور بر روی ریل ها حرکت می کند و در بین طبقات ساختمان جابجا می شود.

  • درب کابین (Car Door) و درب طبقات (Landing Door)

به طور کلی دو نوع درب برای آسانسور داریم، اولی درب طبقات است که به اندازه تعداد توقف های آسانسور در ساختمان می باشد. و دیگری همان درب کابین آسانسور است. معمولا درب کابین آسانسور به صورت اتوماتیک در انواع سانترال، تلسکوپی و اتوبوسی است، که با توجه به شرایط مکانی نصب می گردند. درب های طبقات نیز در انواع مختلفی مثل نیمه اتوماتیک یا لولایی و تمام اتوماتیک در دو نوع سانترال یا تلسکوپی تولید می شوند. که با توجه به شرایط جانمایی نوع درب آسانسور انتخاب و نصب می شود.

  • موتور (Elevator Engine)

اصلی ترین تجهیزی که در سیستم آسانسور مورد استفاده قرار می گیرد، موتور آسانسور است. موتورهای آسانسور دارای انواع متنوعی هستند، که پرکاربردترین آنها موتور گیربکس دار و موتور گیرلسی آسانسور می باشد که کارشناس آسانسور با توجه به نیاز ساختمان نوع و قدرت موتور آسانسور را مشخص می کند.و موتور آسانسور متناسب با ظرفیت و توان کاربردی در آن مکان انتخاب و استفاده می گردد.

موتور آسانسور

  • تابلو فرمان (Control Panel)

اگر موتور قلب آسانسور باشد، تابلو فرمان مغز و محل پردازش فرمان ها و دستورات کاربران است. به طور کلی تمامی قطعات الکتریکی و مکانیکی به کار برده شده در سیستم آسانسور به دستور تابلو فرمان آسانسور کار می کنند.

تابلو فرمان آسانسور

تابلو فرمان آسانسور همانگونه که از نام آن پیداست، محل مدیریت و فرمان سیستم کلی آسانسور است. و تمامی فرمان های استفاده کنندگان آسانسور در مرحله اول به تابلو فرمان می رسد، و پس از پردازش، آسانسور شروع به اجرای آن فرمان می نماید. تابلوهای آسانسور باید دارای قابلیت سیستم نجات اضطراری در زمان قطع برق باشند و بایستی از تابلوهای آسانسور در برابر نفوذ گرد و غبار محافظت کرد. تابلوها باید دارای سیستم تهویه مناسب برای جلوگیری از افزایش دمای تابلو باشند. و در دو نوع دوسرعته و درایو دار یا 3VF تولید و ساخته می شوند که با توجه به شرایط ساختمان نصب و اجرا می شوند.

  • گاورنر (Governor) و پاراشوت (Safety Gear)

زمانی که سرعت حرکت آسانسور از حد مجاز تعیین شده بیشتر می شود، ترمز ایمنی آسانسور فعال می گردد و مانع از سقوط و بروز حوادث جانی می گردد. زمانی که سرعت کابین آسانسور افزایش پیدا می کند این سرعت غیر مجاز توسط گاورنر تشخیص داده می شود سپس پاراشوت که به کابین نصب شده است توسط بکسل گاورنر کشیده شده و عمل می کند و کابین از حرکت یا سقوط باز می ایستد. سیستم ترمز آسانسورها برای افزایش ضریب اطمینان در دو حالت الکتریکال با قطع سوییچ و مکانیکال با عمل کردن پاراشوت ساخته و نصب می شود. مطابق استاندارد آسانسورها الزاما باید به سیستم ترمز اضطراری مجهز باشند در غیر این صورت طبق قانون استفاده از آسانسور غیر مجاز می باشد.

  • ضربه گیر یا بافر (Baffer)

بافر یا ضربه گیر آسانسور در انواع مختلفی تولید و ساخته می شود رایج ترین نوع آنها بافر پلی اورتان و هیدرولیک می باشد که بافرهای پلی اورتان در آسانسورهایی با ظرفیت و سرعت پایین استفاده می شوند و بافرهای هیدرولیک برای آسانسورهای با ظرفیت و سرعت بالا استفاده می شوند. کاربرد و نحوه عملکرد بافر به این صورت است که در پایین ترین قسمت چاه آسانسور به صورت عمودی نصب می شود و زمانی که کابین آسانسور به هر دلیلی از سطح پایین ترین طبقه، پایین تر برود روی بافر قرار می گیرد و بافر از پایین آمدن بیش از حد کابین جلوگیری می کند. و برخلاف باور عموم بافر یا ضربه گیر از سقوط آسانسور جلوگیری نمی کند. بافر از بیشتر پایین آمدن کابین در پایین ترین طبقه جلوگیری می کند.

  • تراول کابل (Traveling Cable)

تراول کابل رابط اصلی کابین آسانسور با تابلو فرمان می باشد. و به دلیل حساسیت بالایی که این تجهیز دارد، باید از جنس مرغوب و با کیفیت باشد. در واقع تراول کابل تمام فرمان ها اعم از احضار طبقات، روشنایی کابین، تلفن، استپ اضطراری، نمایشگر اعلان موقعیت، سنسورهای اضافه وزن، سوییچ ها و غیره را از تابلو به کابین و بلاعکس منتقل می کند. تراول کابل آسانسور به صورت تخت ساخته می شود و این بدلیل افزایش انعطاف بیشتر در زمان حرکت آسانسور است. این کابل ها معمولا شامل 24 یا 12 رشته سیم سایز یک هستند و با توجه به نوع سیستم انتخاب و نصب می شوند.

  • فلکه هرزگرد

فلکه هرزگرد یا همان قرقره کششی وظیفه هدایت سیم بکسل ها را به محل مورد نظر دارند.این فلکه ها در دو نوع هرزه گردی معمولی و روملسی تولید می شوند. نوع هرزه گرد روملسی عمدتا برای آسانسورهای گیرلس که تحمل بار بیشتری را دارد تولید می شود و نوع هرزه گرد معمولی برای آسانسورهای گیربکس که فقط برای هدایت سیم بکسل مورد استفاده قرار می گیرد ساخته می شود و در سایزها و شیارهای مختلفی برای انواع بکسل ها ساخته می شوند، فلکه های هرزه گرد در چهار نوع شیار یو، وی، یو اندر کات و وی اندر کات تولید می شود. فلکه هرزگرد بخشی از سیستم تعلیق آسانسور به حساب می آید.

  • سیم بکسل

سیم بکسل ها در آسانسورهای کششی برای جابجایی و تحمل بار استفاده می شوند و دارای انواع مختلفی هستند که در صنایع مختلفی کاربرد دارند. سیم بکسل ها از الیاف فولاد ساخته می شوند و مجموعه ای از سیم، لایه سیم و مغزی هستند که به صورت مارپیچ در هم تنیده شده اند و یک طناب فولادی را تشکیل داده اند. به این صورت که سیم فولادی یا WIRE ها با پیچیدن به دور خود STRAND ها را تشکیل داده اند و استرندها با پیچیدن به دور CORE یا مغزی بکسل، طناب یا کابل فولادی را تشکیل داده اند. بکسل ها دارای سایزهای مختلفی هستند که سایزهای متعارف در صنعت آسانسور سایزهای 6، 8، 10 و 12 هستند. همچنین مغزی بکسل های فولادی در انواع مختلفی وجود دارند که رایج ترین نوع آنها در صنعت آسانسور مغزی فولاد و مغزی کنف است.

  1. بکسل های مغزی کنف: پرمصرف ترین نوع بکسل ها در آسانسورها از نوع مغزی کنف هستند به این صورت که استرندها به دور مغزی بکسل از جنس کنف پیچیده می شوند. این بکسل ها دارای انعطاف پذیری و روان کاری بیشتری هستند.
  2. بکسل های مغزی فولاد: این بکسل ها در آسانسورهایی با سرعت بالا و یا آسانسورهایی که باربر یا ظرفیت بالا دارند مرسوم هستند. در این نوع بکسل ها استرندها به دور مغزی بکسل از جنس فولاد پیچیده می شوند. که از استحکام بیشتری نسبت مغزی کنف برخوردار می باشند.

تمامی بکسل ها جهت انعطاف پذیری، دارای نوعی روغن خاص هستند که به مرور زمان بایستی توسط تکنسین آسانسور سرویس و نگهداری شوند و حتما باید از روغن و جرم گیر مخصوص و مناسب بکسل استفاده شود. در صورت عدم نگهداری مناسب، بکسل ها دچار خشکی و شکستگی می شوند که این امر موجب کاهش سطح امنیت در آسانسورها می گردد.

سیم بکسل آسانسور

نحوه انتخاب قطعات آسانسور

برای انتخاب و خرید قطعات آسانسور و یا نصب و راه اندازی یک مجموعه کامل آسانسور در یک پروژه، باید به نکات بسیار زیادی توجه کرد. تجهیزات مرتبط با آسانسور انواع متنوعی دارند، همچنین سیستم کلی آسانسور نیز دارای انواع مختلفی می باشد. بنابراین بر اساس نیازمندی مشتریان، کارشناسان متخصص این حوزه متناسب با شرایط ساختمان بهترین انتخاب را برای استفاده کنندگان خواهند داشت.

عملکرد آسانسور

آسانسورها، امروزه در انواع مختلفی برای اهداف مختلف ساخته می شوند که توسط کابل‌ و وزنه تعادل، به وسیله درام سیم پیچی و ترکیب الکتروهیدرولیک به حرکت در می‌ آیند. موتورهای محرک معمولا با جریان متناوب برای سرعت های پایین تر و جریان مستقیم برای سرعت های بالاتر کار می کنند. موتورهای جریان مستقیم، با تغییر قدرت میدان ژنراتور جریان را به صورت مستقیم و با تنظیم اتصال آرمیچر ژنراتور، موتور محرک تغییر سرعت پیدا می ‌کند. برای آسانسورهای پرسرعت، از چیدمان بدون چرخ دنده استفاده می ‌شود که معمولا کابل ‌ها دو بار به دور شفت پیچیده می‌ شوند.

ایمنی آسانسورها

هموراه در ابداعات و اختراعات بشر حفظ ایمنی و امنیت جانی انسان ها مهمترین بخش بوده است. بعد از گذشت چند دهه از اختراع اولین آسانسور مسافربر، آقای اوتیس در سال 1852 در نیویورک آمریکا، سیستم آسانسوری را ارائه نمود که از نظر ایمنی از انواع قبلی پیشرفته تر بود. و این ایمنی به دلیل اختراع و تعبیه سیستم ترمز اضطراری آسانسور بوده که به وسیله این سیستم از سقوط آسانسورها جلوگیری می شد و دلیل اطمینان و اعتماد امروزه انسان ها به آسانسور همچنین گسترش آن، وجود همین سیستم ترمز اضطراری آسانسورها می باشد. به مرور زمان با توجه به پیشرفت و تکامل علم، از نظر سرعت، کیفیت و امنیت جان کاربر پیشرفت چشمگیری داشتند.

ایمنی آسانسور

کاربرد آسانسور

آسانسورها بسته به کاربردها و نیازهای مختلف دسته‌ بندی می ‌شوند. به برخی از رایج ترین آسانسورها اشاره می ‌کنیم:

  • آسانسورهای آپارتمانی: این نوع آسانسورها برای استفاده در منازل و مجتمع ‌های ساختمانی طراحی شده‌اند. ظرفیت پایینی دارند و معمولا تعداد طبقات کمتری نسبت به سایر آسانسورها سرویس می ‌دهند.
  • آسانسورهای تجاری: این آسانسورها برای استفاده در ساختمان ‌های تجاری و اداری مورد استفاده قرار می‌ گیرند. ظرفیت آنها بیشتر است و معمولا در تعداد طبقات بالا استفاده می شود.
  • آسانسورهای باربری: این نوع آسانسورها برای حمل و نقل بارها و اشیا سنگین در ساختمان‌ها، هتل ‌ها، بیمارستان‌ها و صنایع استفاده می‌ شوند. ظرفیت آنها بسیار بالا است و دارای سیستم ‌های خاصی برای بارگیری و تخلیه بار هستند.
  • آسانسورهای بیمارستانی: این آسانسورها برای حمل و نقل بیماران و تجهیزات پزشکی در بیمارستان‌ ها و مراکز درمانی استفاده می ‌شوند. ظرفیت آنها معمولا برای جابجایی بیماران و برانکارد مناسب است.
  • آسانسورهای صنعتی: این آسانسورها برای استفاده در صنایع و کارخانجات طراحی شده‌اند و ظرفیت، سرعت آنها بسته به نیاز صنعت مورد استفاده قابل تنظیم است.

پیشینه و اختراع آسانسور

پیشینه اختراع و قدمت آسانسور به سالیان بسیار طولانی بر می گردد، اولین دستاوردهای بشر در این زمینه، طراحی بالابر دستی بوده است. با گذشت زمان و پیشرفت علم در سال 1743 اولین آسانسور مسافربر اختراع شد. از آن زمان به بعد، تکنولوژی آسانسور به ‌طور چشمگیری گسترش یافته است و امروزه آسانسورها با استفاده از سیستم‌ های پیشرفته ایمنی و کنترل، سرعت بالا و ظرفیت بالا را ارائه می ‌دهند. آسانسورهای مدرن که با استفاده از قدرت برق و موتورهای الکتریکی کار می ‌کنند، به عنوان یکی از بخش ‌های اساسی ساختمان‌ها، از نظر امنیت و راحتی بسیار تاثیرگذار هستند.

قیمت آسانسور

برای دریافت مشاوره رایگان جهت انتخاب آسانسور مناسب یا اطلاع از قیمت آن به صفحات مربوطه مراجعه نموده یا با کارشناسان هایپر صنعت فامکو تماس بگیرید.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دیدگاه کاربران
محمدتقی سجادی
ارسال شده در : دوشنبه 11 دی 1402

با سلام، لطفا برای بالابر یک طبقه با لوازم و تجهیزات استاندارد را از طریق واتس اپ قیمت ارسال فرمایید.

مدیر سایت
ارسال شده در : ﺳﻪشنبه 12 دی 1402

سلام جناب سجادی عزیز، همکاران واحد مشاوره فنی برای ارائه لیست قیمت با شما در ارتباط خواهند بود.

نصرت اله مروت نیا
ارسال شده در : چهارشنبه 03 آبان 1402

سلام، لطفا قیمت آسانسورهای آپارتمانی را برایم واتساپ کنید. متشکرم.

مدیر سایت
ارسال شده در : چهارشنبه 03 آبان 1402

سلام جناب مروت نیا عزیز، همکاران واحد مشاوره فنی برای ارائه لیست قیمت با شما در ارتباط خواهند بود.

محمد‌رضا میرزابیگی
ارسال شده در : پنجشنبه 08 تیر 1402

سلام، نیاز به مشاوره و نصب آسانسور دارم.

مدیر سایت
ارسال شده در : شنبه 10 تیر 1402

سلام جناب میرزابیگی عزیز، همکاران واحد مشاوره فنی با شما تماس خواهند گرفت.

رسول کاربرینی
ارسال شده در : چهارشنبه 28 دی 1401

سلام، موتور گیرلس برای هفت ایستگاه (خارجی) نیاز دارم.

مدیر سایت
ارسال شده در : ﺳﻪشنبه 18 بهمن 1401

سلام دوست عزیز، همکاران واحد مشاوره فنی با شما تماس خواهند گرفت.

موسوی
ارسال شده در : یکشنبه 27 آذر 1401

سلام، اگر در زمینه تولید آسانسورهای هیدرولیک مایل به همکاری بودید، خوشحال می شم همکاری داشته باشیم.

مدیر سایت
ارسال شده در : پنجشنبه 08 دی 1401

سلام دوست عزیز، ضمن تشکر از پیام شما، لطفا برای ثبت درخواست همکاری با واحد تحقیق و توسعه هایپر صنعت فامکو با شماره 02148000049 (داخلی 280) تماس بگیرید.