کولرگازی دیواری یا اسپلیت دیواری چیست؟
کولر های گازی یا اسپلیت های دیواری که به کولرهای دو تکه نیز معروف هستند، از یک یونیت داخلی و یک یونیت خارجی تشکیل می شود. یونیت خارجی (کندانسور) وظیفه تولید برودت و یونیت داخلی (پنل) وظیفه دمش برودت را دارد. اسپیلت های دیواری متناسب با ظرفیت کولر، میزان توان سرمایش و گرمایش آن تغییر می کند.
لازم به ذکر است که برق مصرفی اسپیلت های دیواری تک فاز 220 ولت می باشد. حتما به این نکته توجه نمایید که در صورت استفاده از چند اسپیلت در کنار هم اگر ظرفیت کولر ها بالا باشد، برق مصرفی سه فاز 380 ولت مورد نیاز می باشد. کولر گازی ها از ظرفیت های 9000 تا 36000 BTU و در انواع اینورتر یا معمولی طراحی می شوند که هایپر صنعت فامکو آنها را در ظرفیت های زیر ارائه می نماید:
- کولر گازی 9000
- کولر گازی 12000
- کولر گازی 18000
- کولر گازی 24000
- کولر گازی 30000
- کولر گازی 36000
انواع کولر گازی دیواری
اسپیلت های دیواری در دو نوع اینورتر و معمولی تولید می شوند که تفاوت آن ها در نوع کمپرسور و برق مصرفی آن ها می باشد. اسپیلت های اینورتر برق کمتری نسبت به اسپیلت های معمولی مصرف می کنند. این عمل به دلیل ایستفاده از بردهای اینورتر است که وقتی دمای انتخاب شده توسط کاربر ارائه شد به جای خاموش نمودن کمپرسور، اصطلاحا دور آن را کم کرده (دور متغیر) و با این کار از روشن و خاموش شدن دستگاه جلوگیری می نماید. جلوگیری از روشن و خاموش شدن دستگاه علاوه بر صرفه جویی در برق مصرفی، از استهلاک و خرابی قطعات دستگاه نیز محافظت بیشتری می نماید.
اسپلیت های دور ثابت معمولا برای فضاهایی که نیاز به ارائه بار برودتی از جمله سرمایش و یا گرمایش با حداکثر ظرفیت مورد نیاز است، استفاده می شود.
ویژگی اسپیلت دیواری
- طراحی زیبای پنل داخلی
- از مزایای استفاده از اسپیلت های دیواری نسبت به سایر اسپیلت ها می توان به کم حجم بودن آنها و عدم اشغال فضای محیط اشاره کرد.
- اسپیلت های دیواری مجهز به ریموت کنترل و همچنین صفحه نمایشگر LCD می باشند.
- مجهز به فیلتر های قابل شستشو و تعویض می باشند.
- مجهز به نمایشگر جهت نمایش دمای محیط با استفاده از سنسورهای موجود در دستگاه
- دارای 5 حالت عملکردی
- دارای حالت خواب
- نصب و راه اندازی آسان
- نصب رایگان
انتخاب اسپیلت دیواری
برای انتخاب اسپیلت دیواری مناسب جهت سرمایش و گرمایش محیط مورد نظر لازم است که میزان متراژ محیط و تعداد اتاق های محیط را در نظر داشته باشید و با توجه به آن ظرفیت اسپیلت را انتخاب نمایید. جدول محاسبه ظرفیت بر اساس متراژ محیط در صفحه اصلی کولر گازی درج شده است به کمک آن می توانید اسپیلت مناسب را انتخاب نمایید. اما در حالت کلی و سرانگشتی برای تعیین ظرفیت میتوان به ازای هر 40 متر مربع مساحت در نظر گرفته شده 1 تن تبرید معادل 12000btu را اعمال نمود یعنی برای مساحت 70 متری عموما یک دستگاه دو تن تبرید یا 24000btu باید در نظر گرفته شود.
شستشوی فیلتر های اسپیلت دیواری
جهت تعویض یا شستشوی فیلتر های اسپیلت ابتدا باید از خاموش بودن دستگاه اطمینان حاصل شود تا در حین کار کاربر دچار برق گرفتگی نشوید، سپس درب جلوی اسپیلت را به آرامی باز نموده و فیلتر های جلوی پنل را به آرامی خارج کرده تا دچار آسیب و پارگی نشوند و همچنین گرد غبار انباشته شده بر روی آن ها در محیط پخش نگردد. پس از خارج کردن فیلتر ها ابتدا خاک روی فیلتر ها را با دستمال پاک کرده و سپس با آب گرم فیلتر ها باید شسته شوند تا تمام آلودگی های روی فیلتر ها از بین برود. پس از شستشوی فیلتر های اسپیلت می توان با اسپری کردن محلول آب و مایع دستشویی به کویل های پنل، کویل ها را تمیز کرد که این امر سبب از بین رفتن آلودگی از روی کویل ها و افزایش راندمان کولر می گردد. در صورت کثیفی بیشتر دستگاه می توان با کمک تکنسین مجرب از دستگاه کارواش برای شستشوی فقط و فقط اواپراتور دستگاه اقدام های لازم را مبذول نمود.
نصب اسپیلت دیواری
همان گونه که ذکر شده است اسپیلت دیواری از یک یونیت داخلی و یک یونیت بیرونی تشکیل شده است که محل نصب یونیت داخلی اسپیلت در داخل ساختمان و بر روی دیوار می باشد و یونیت بیرونی یا کندانسور در حیاط ساختمان یا تراس و بالکن ساختمان (در فضای آزاد) نصب می گردد. یونیت بیرونی اسپیلت بهتر است در محیطی نصب شود که نور مستقیم آفتاب بر روی آن حاکم نشود و از گرد و غبار به دور باشد تا بتواند راندمان مطلوب تری داشته باشد. یونیت داخلی اسپیلت دیواری بر روی دیوار نصب می گردد و حداقل فاصله آن از طرفین باید 15 سانتی متر باشد و نباید در کنار مواد اشتعال زا یا لوله های گاز که احتمال نشتی دارند قرار بگیرد. جهت نصب یونیت داخلی اسپیلت بهتر است از سست بودن دیوار جهت نصب اطمینان حاصل نمایید. جهت نصب پنل داخلی ابتدا یک صفحه ی فلزی بر روی دیوار نصب می گردد و پنل بر روی آن قرار می گیرد. این صفحه فلزی که به صفحه نصب (Mounting Plate) معروف هستند همراه دستگاه ارسال می گردد.
توجه داشته باشید که فاصله یونیت داخلی و یونیت بیرونی نباید خیلی زیاد باشد زیرا راندمان سیستم کاهش پیدا می کند و زمان زیادی صرف می شود که سرمایش یا گرمایش محیط رخ دهد علاوه بر این برق بیشتری نیز مصرف می شود. حداکثر فاصله ی بین یونیت داخلی و خارجی یا طول لوله های مسی متناسب با ظرفیت کولر و برند دستگاه بین 10 الی 22 متر می باشد.
اگر از قبل سیستم لوله کشی اسپیلت در ساختمان شما انجام شده است، جهت مطابقت دادن سایز لوله های مسی قدیمی با لوله های اسپیلت جدید لطفا این مطلب را قبل از خرید حتما با کارشناسان در میان بگذارید.
ساختمان هایی که در حال استفاده و لوله کشی در آنها تعبیه نشده است نیز می توانند با تخریب کوچلی از دیوار لوله گذاری را انجام داده و اسپلیت های دیواری را نصب نمایند. لطفا جهت استعلام قیمت خرید اسپلیت های دیواری با واحد فروش تهویه مطبوع هایپر صنعت فامکو تماس حاصل نمایید.
قیمت کولر گازی دیواری
با عرض پوزش کلیه قیمت ها در حال بروزرسانی می باشد، لطفا جهت استعلام قیمت خرید با واحد فروش تماس حاصل نمایید.
سلام، آیا می توان از یک کندانسور برای دو اتاق کوچک مستقل زیر 10 متر را که احتمال استفاده همزمان کمی دارند، استفاده کرد؟ آیا توصیه می شود؟
سلام جناب یعقوبی عزیز، اگر امکان انتقال هوا بین 2 اتاق وجود دارد (مثلا درب اتاق ها باز باشد) با توجه به ظرفیت کندانسوری که در این امکان وجود دارد می توان از یک کندانسور و یک پنل برای 2 اتاق استفاده کرد، در غیر این صورت باید از اسپلیت های مولی وی استفاده نمود که یک کندانسور و چند پنل دارند و در هر اتاق به صورت مجزا توانایی راه اندازی دارند.
سلام وقت بخیر. از بابل پیام می دهم. کارم نصب اسپلیت هست و کارمند بیمارستان، واحد تاسیسات هستم. اگه امکان داره می خواهیم بدانم که کار شما چه مراحلی را شامل می شود.
سلام جناب فهیمیان عزیز، به درستی متوجه منظور حضرتعالی نشدیم. در صورت امکان، منظور خود را دقیق تر توضیح بدهید.