تفاوت سوئیچ و روتر

تفاوت سوئیچ و روتر در چیست؟

برای بیان فرق بین سوئیچ و روتر ابتدا می بایست با مفهوم شبکه آشنا شویم. شبکه به مجموعه ای از کامپیوترهای متصل به یکدیگر جهت تبادل اطلاعات با روش های متفاوت می گویند. برای گسترش و مدیریت شبکه از تجهیزاتی نظیر سوئیچ و روتر استفاده می شود و اکثرا در سازمان ها، ادارات و شرکت ها مشاهده می شوند.

تفاوت سوئیچ و روتر

در ابتدا تفاوت اصلی بین روتر و سوئیچ، لایه یا سطح کاری آنها می باشد که در سوئیچ اکثرا لایه 2 بوده (در سوئیچ های قابل مدیریت لایه 3) و در روتر لایه 3 می باشد، به عبارتی دیگر سطح دسترسی و کارایی این تجهیزات را از لایه کارکرد آنها می توان تشخیص داد. در لایه دو بسته ها از طریق شناسایی آدرس مک دستگاه ها مقصد خود را پیدا می کنند، ولی در روتر برای شناسایی و مسیریابی علاوه بر آدرس مک از آدرس IP استفاده می شود.

تفاوت سوئیچ و روتر

سوئیچ ها اطلاعات در بستر شبکه را به جای ارسال به تمامی دستگاه های موجود در شبکه، برای مقصد مربوطه ارسال می کنند که این امر موجب کاهش چشمگیر ترافیک در شبکه می شود. سوئیچ از طریق آدرس مک دستگاه ها به شناسایی دستگاه های درون شبکه می پردازد ولی مدیریت ویژه ای بر آنها ندارند (به غیر از سوئیچ های Manage). در سوئیچ های قابل مدیریت یا Manage قابلیت کنترل ترافیک نیز وجود دارد، همچنین سوئیچ می تواند ارتباط بین دستگاهای مختلف درون شبکه مانند پرینتر، دوربین مداربسته، تلفن تحت شبکه و غیره را با یکدیگر برقرار کند.

اما در روتر به غیر از پشتیبانی کامل از توانایی های موجود در سوئیچ، قابلیت هایی نظیر NAT، DHCP، Firewall، WAN و غیره نیز وجود دارد.

برای آشنایی بیشتر با اصطلاحات فنی شبکه می توانید به مقاله آشنایی با اصطلاحات کاربردی و رایج در شبکه و اینترنت مراجعه نمایید.

در بازار ایران اکثرا در زمینه روتر از روترهای سیسکو و میکروتیک استفاده می شود و در زمینه سوئیچ علاوه بر سیسکو و میکروتیک از برندهایی نظیر TP-Link، D-Link، KDT و غیره استفاده می شود.

برای درک بهتر تفاوت های بین سوئیچ و روتر، در جدول ذیل برخی از این تفاوت ها دسته بندی شده اند.

فرق سوییچ با روتر چیست؟

تفاوت بین روتر و سوئیچ
سوئیچ روتر
برقرای ارتباط بین چندین دستگاه به صورت همزمان برقرای ارتباط بین چندین شبکه به صورت همزمان
کارایی در لایه data link کارایی در لایه Network
استفاده در بستر شبکه LAN استفاده در بستر شبکه LAN، MAN و WAN
ارسال اطلاعات به شکل packet و frame  ارسال اطلاعات به شکل packet
انتقال در حالت full duplex و half duplex انتقال در حالت full duplex
در سوئیچ در حالت full duplex برخورد پیش می آید.  در روتر به ندرت برخورد پیش می آید.
عدم سازگاری با NAT قابلیت سازگاری با NAT

شایان ذکر است که در شبکه های متوسط و بزرگ اغلب چندین سوئیچ به یک روتر متصل می شود.

تفاوت بین روتر و سوئیچ

مزایای استفاده از سوئیچ
  • حذف ترافیک اضافه بر شبکه
  • صرفه جویی در کابل کشی
  • صرفه جویی در هزینه
  • امکان به اشتراک گذاری سخت افزارهایی مانند پرینتر
مزایای استفاده از روتر
  • صرفه جویی در هزینه راه اندازی شبکه
  • اشتراک گذاری سخت افزارهای مبتنی بر شبکه
  • مدیریت ترافیک شبکه
  • پشتیبانی از دیوار آتشین (Firewall)
  • پشتیبانی از DHCP، NAT، WAN، VPN

همچنین بخوانید
در این بخش به بررسی خصوصیات و ویژگی های نفوذدهنده صنعت نساجی پرداخته می شود و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آن و کاربردهای آن در صنعت نساجی مورد بحث قرار می گیرد. در پایان این مقاله شما به راحتی با اطلاعاتی کامل و دقیق می توانید جهت خرید آن اقدام نمایید. نفوذ دهنده ها در واقع همان مواد فعال سطحی هستند که با کاهش کشش سطحی آب باعث می شوند که آب به راحتی در به الیاف نفوذ کند.. استفاده از این مواد در صنعت نساجی می تواند کمک شایانی به افزایش کیفیت رنگرزی داشته باشد.
استفاده از کریر CK-80 در صنعت نساجی جهت رنگرزی پارچه های پلی استر می باشد. این مقاله حاوی اطلاعات مفید و جامعی در مورد این ماده است که می تواند به شما در شناسایی این ماده تعاونی نساجی کمک کند. از آنجایی که رنگرزی پارچه های پلی استر به راحتی در دمای پایین انجام نمی شود به همین دلیل استفاده از کریر یک امر اجتناب ناپذیر می باشد و می تواند به بهبود رنگرزی در دمای پایین کمک کند که در این مورد انتخاب نوع حامل بسیار مهم است و دقت به این نکته می تواند در بهبود کیفیت رنگرزی مفید باشد.
این دوربین های مداربسته دیجیتال به واسطه آی پی مستقلی که دارند به اینترنت وصل می شوند. از این رو داده های حاصل از رصد دوربین بر روی نمایشگر دستگاه قابل مشاهده است و در کمترین فاصله زمانی دیتاها دراختیار کاربر قرار می گیرد که این امر در دوربین های مداربسته آنالوگ امکانپذیر نمی باشد. بدون محدودیت زمانی و مکانی به راحتی می توان به داده های دوربین مداربسته تحت شبکه دسترسی داشت که این قضیه بزرگ ترین مزیت این دوربین ها تلقی می شود.
در این بخش با ساختار و خواص فیزیکی و شیمیایی این ماده آشنا شده و همچنین به بررسی فرایند تولید و کاربردهای آن پرداخته شده است. سدیم آلژینات از آنجایی که از جلبک های دریایی و به صورت طبیعی در دسترس است با داشتن ویژگی هایی چون عدم سمیت و زیست تخریب پذیر بودن و هزینه دستیابی به صرفه به عنوان یک ماده با ارزش در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد این ماده جهت مصرف در صنایع غذایی و دارویی دارای تاییدیه جهانی از سازمان غذا و دارو (FDA) می باشد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز: