نفوذ دهنده نساجی چیست؟

در این بخش به بررسی خصوصیات و ویژگی های نفوذدهنده صنعت نساجی پرداخته می شود و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آن و کاربردهای آن در صنعت نساجی مورد بحث قرار می گیرد. در پایان این مقاله شما به راحتی با اطلاعاتی کامل و دقیق می توانید جهت خرید آن اقدام نمایید.

نفوذ دهنده چیست؟

نفوذ دهنده نساجی نوعی ماده شیمیایی که با افزایش میل ترکیبی ماده رنگزا به نفوذ آن در الیاف کمک می کند. نفوذ دهنده ها در واقع نوعی کاتالیزور محسوب می شوند که سرعت و کیفیت رنگرزی را بالا می برند و به نوعی یکنواخت کننده های رنگ نیز می باشند. نفوذ دهنده ها را می توان عامل مرطوب کننده نیز نامید، عوامل مرطوب کننده به دسته ای از سورفکتانت ها تعلق دارند که مواد فعال سطحی به شمار می روند و هدف اصلی آنها کاهش کشش سطحی آب می باشد. عامل مرطوب کننده در واقع موادی هستند که باعث غوطه وری مواد جامد در آب می شوند.

نمونه هایی از انواع نفوذ دهنده ها

در صنعت نساجی برای بهبود کیفیت تولیدات خود همواره نیازمند استفاده از مواد کمکی جهت رفع مشکلات است. نفوذ دهنده ها مواد کمکی مفیدی هستند که به وفور در این صنعت مورد استفاده قرار می گیرند. این مواد به هر نسبتی در آب حل می شوند و در مقابل آب های سخت و مواد شیمیایی، پایداری خوبی دارند. نفوذ دهنده ها با کاهش کشش سطحی آب سبب نفوذ سریع تر آب به داخل پارچه می شوند به خصوص در زمان عملیات مداوم و نیمه مداوم، زیرا زمان آغشته شدن پارچه به مواد کوتاه است و لازم است از این مواد کمکی استفاده شود تا عملیات جذب رنگ و مواد به شکل سریعی صورت گیرد. نفوذ دهنده اغلب علاوه بر خاصیت نفوذدهندگی، هوا یا حباب موجود در محیط را حذف کرده و در مقادیر کمتر به عنوان یکنواخت کننده به کار می روند.

انواع نفوذ دهنده های متداول در صنعت نساجی

  • نفوذ دهنده و یکنواخت کننده
  • نفوذ دهنده الیاف پشمی
  • نفوذ دهنده راکتیو
  • نفوذ دهنده نخ فلامنت

نفوذ دهنده صنعت نساجی

عملکرد نفوذ دهنده

عملکرد اصلی نفوذ دهنده ها در پردازش نساجی، بهبود کارایی و اثر بخشی عملیات رنگرزی، چاپ و تکمیل است. نفوذ دهنده ها می توانند باعث شوند که مایع به طور یکنواخت و عمیق به الیاف پارچه نفوذ کند و در نتیجه رنگ یکنواخت و عمیق به الیاف پارچه برود. این ماده همچنین می تواند چسبندگی رنگ یا جوهر به پارچه را بهبود ببخشد که این عمل منجر به ماندگاری بهتر رنگ و مقاومت در برابر شستشو خواهد شد.

عملکرد نفوذ دهنده نساجی

خواص شیمیایی و فیزیکی نفوذ دهنده ها

  • این ترکیبات به هر نسبتی در آب سرد و گرم حل می شوند.
  • پایداری بسیار خوبی را در مقابل آب سخت و مواد شیمیایی از خود نشان می دهند.
  • معمولا به صورت مایع و بی رنگ موجود هستند.
  • این مواد، ترکیبی از سورفکتانت ها و الکل های چرب اتوکسیله هستند که ساختار یونی آنها آنیونیک و نانیونیک می باشد.
  • دامنه ph آنها وسیع می باشد که باعث می شود سازگاری خوبی در محیط های اسیدی و بازی داشته باشند.

کاربرد نفوذ دهنده ها

  • از این ترکیبات در صنعت نساجی به عنوان ماده کمکی در رنگرزی پارچه و شستشوی پارچه استفاده می شود.
  • در صنایع دباغی به عنوان ماده شستشو دهنده استفاده می شود.
  • در سیستم های تکمیل نساجی به دلیل خاصیت نفوذپذیری بالا و هواگیری مورد استفاده قرار می گیرد.
  • برای رنگرزی شیدهای تیره در حمام قلیایی استفاده می شوند.
  • برای نفوذ رنگ به داخل الیاف مناسب هستند.
  • در آفت کش ها، نفوذ دهنده ها به پخش شدن محلول در سطح برگ کمک می کنند و در نتیجه کارایی آنها را افزایش می دهند. سطح مومی شکل بسیاری از حشرات، قارچ‌ها و گیاهان، نفوذ بیشتر محلول های آفت کش های مبتنی بر آب به هدف را دشوار می کند که استفاده از نفوذ دهنده ها می تواند به حل این مشکل کمک کند.
  • در صنعت پوشش، نفوذ دهنده ها به فاز سیال کمک می کنند تا ذرات رنگدانه را در طول فرایند پراکندگی رنگدانه خیس کند.

نتیجه گیری

نفوذ دهنده ها در واقع همان مواد فعال سطحی هستند که با کاهش کشش سطحی آب باعث می شوند که آب به راحتی در به الیاف نفوذ کند.. استفاده از این مواد در صنعت نساجی می تواند کمک شایانی به افزایش کیفیت رنگرزی داشته باشد.

همچنین بخوانید
استفاده از کریر CK-80 در صنعت نساجی جهت رنگرزی پارچه های پلی استر می باشد. این مقاله حاوی اطلاعات مفید و جامعی در مورد این ماده است که می تواند به شما در شناسایی این ماده تعاونی نساجی کمک کند. از آنجایی که رنگرزی پارچه های پلی استر به راحتی در دمای پایین انجام نمی شود به همین دلیل استفاده از کریر یک امر اجتناب ناپذیر می باشد و می تواند به بهبود رنگرزی در دمای پایین کمک کند که در این مورد انتخاب نوع حامل بسیار مهم است و دقت به این نکته می تواند در بهبود کیفیت رنگرزی مفید باشد.
این دوربین های مداربسته دیجیتال به واسطه آی پی مستقلی که دارند به اینترنت وصل می شوند. از این رو داده های حاصل از رصد دوربین بر روی نمایشگر دستگاه قابل مشاهده است و در کمترین فاصله زمانی دیتاها دراختیار کاربر قرار می گیرد که این امر در دوربین های مداربسته آنالوگ امکانپذیر نمی باشد. بدون محدودیت زمانی و مکانی به راحتی می توان به داده های دوربین مداربسته تحت شبکه دسترسی داشت که این قضیه بزرگ ترین مزیت این دوربین ها تلقی می شود.
در این بخش با ساختار و خواص فیزیکی و شیمیایی این ماده آشنا شده و همچنین به بررسی فرایند تولید و کاربردهای آن پرداخته شده است. سدیم آلژینات از آنجایی که از جلبک های دریایی و به صورت طبیعی در دسترس است با داشتن ویژگی هایی چون عدم سمیت و زیست تخریب پذیر بودن و هزینه دستیابی به صرفه به عنوان یک ماده با ارزش در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد این ماده جهت مصرف در صنایع غذایی و دارویی دارای تاییدیه جهانی از سازمان غذا و دارو (FDA) می باشد.
امروزه شاهد استفاده از کرکره های برقی در فروشگاه ها هستیم و دیگر مغازه ها نیز از حفاظ های قدیمی استفاده نمی کنند زیرا این حفاظ های آکاردئونی به راحتی با دیلم و اهرم باز می شوند و با پیشرفت تجهیزاتی که سارقین از آنها استفاده می کنند بهتر است ما نیز هوشیار باشیم و از درب های ضد سرقت و انواع قفل درب ضد سرقت برای افزایش امنیت استفاده کنیم. بنابراین خرید درب ضد سرقت از ملزومات هر محیطی می باشد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز: