نکاتی در مورد نگهداری پمپ
یک الکتروپمپ و یا الکتروموتور دارای مشخصاتی است که قدرت، دور در دقیقه، حداکثر آمپر مجاز، حداکثر بار، فرکانس و ولتاژ مجاز برق شهر و نوع تک فاز و یا سه فاز بودن خیلی اهمیت دارد که از روی این مولفه ها می توانیم سیستم حفاظتی مناسبی را انتخاب کنیم.
در مورد پمپ ها دانستن مولفه هایی همچون ولتاژ مجاز برق شهر، نوع فاز (تکفاز و یا سه فاز) و حداکثر آمپر مجاز، نوع سیال قابل انتقال و همچنین حداقل ارتفاع مجاز از اهمیت به سزایی برخوردار است.
اگر انتخاب پمپ متناسب با نوع سیال، مناسب با برق موجود و همچنین متناسب با ارتفاع و میزان آبدهی درخواستی، به همراه یک سیستم حفاظتی مناسب انتخاب شود، مسلماً هیچگاه به مشکل اساسی برخورد نخواهید کرد، که نیازمند تعمیرات اساسی و کلی باشید، برای استفاده بهتر از الکتروپمپ ها بهتر است به توصیه های مناسب سازنده حتماً توجه کنید.
تابلو حفاظتی مناسب، تابلویی است که تمامی موارد موجود در الکتروپمپ و الکتروموتور ها را کنترل کرده و با وجود کوچک ترین مشکل قبل از صدمه دیدن برق ورودی را قطع می کند. تابلو های محافظ الکترونیکی به تنهایی و یا تابلوهای معمولی مجهز به بی متال و کنترل فاز و کنترل بار و ترموگارد می تواند الکتروموتور و یا الکتروپمپ شما را بیمه کند.
تمامی موارد که باعث سوختن یک الکتروموتور و یا پمپ می شود عبارتند از:
- کارکرد بدون بار و یا بدون آب به مدت طولانی (با توجه به نوع و قدرت از 5 الی 60دقیقه) باعث تلفات زیاد انرژی به صورت گرمائی شده و در صورت نداشتن ترموگارد و یا اورلود حرارتی و یا تابلوی محافظ الکترونیکی، سیم پیچی آن می سوزد.
- دراین حالت بر اثر گرمای ایجاد شده تمامی عایق های شیارهای خشک و شکننده و یا ذوب شده و شارلاک روی سیم پیچی سوخته و لاک روکش سیم های لاکی سیاه شده و با توجه به زمان برق دار بودن سیم پیچی، از نیم سوز شدن تا اتصال بدنه و حتی انهدام الکتروموتور را ایجاد می کند. داشتن سیستم حفاظتی، بسته به کیفیت و دقت آن صدمات وارده را کنترل می کند.
- توجه: در این حالت در سیم پیچی های تکفاز، سیم پیچی اصلی و هم سیم پیچی راه انداز و در سیم پیچی سه فاز، تمامی فازها همچنین خازن در شرایط یکسانی قرار داشته و حرارت ایجاد شده به تمامی اجزاء صدمه می زند.
- تحمیل بار اضافه (ارتفاع غیر مجاز) و انتقال سیال غلیظ تر از حد مجاز باعث فشار بر پروفیل پروانه ها شده و بر اثر کشیدن آمپر بیش از اندازه مجاز، سیم پیچی گرم شده و در صورت عدم سیستم حفاظتی مناسب درمدت کوتاهی می سوزد و شرایط سوختن آن در زمان کوتاه تری با صرف زمان کمتر تماماً شبیه بی بار و بدون آب کارکردن است فقط دراین حالت با توجه به بالاتر بودن حرارت مسی، سیم ها زودتر از عایق ها می سوزد.
- توجه یک: در صورت مجبور شدن برای استفاده از پمپ در ارتفاع کمتر از ارتفاع غیر مجاز، برای جلوگیری از بار اضافه می توانید با نصب یک شیر فلکه در مسیر پمپ، ارتفاع مجازی ایجاد کرده و آمپر مصرفی را در حد مجاز خود تنظیم کنید.
- توجه دو: دراین حالت در الکتروپمپ و یا الکتروموتور های تکفاز خازن دائم، سیم پیچی اصلی زودتر از راه انداز می سوزد.
- گیرکردن پروانه در پمپ ها و یا خرابی بلبرینگ و گیرپاژ کردن رتور باعث بالارفتن آمپر مجاز شده و در صورت نداشتن سیستم حفاظتی مناسب با صرف زمان کمتر از سیال غلیظ کشیدن، عیناً همانند مورد یاد شده می سوزد، دراین حالت به علت خیلی بالا بودن حرارت مسی، سیم پیچی خیلی زودتر از عایق ها می سوزد و عایق ها خشک و شکننده نمی شوند. (توجه: دراین حالت در الکتروموتور های تکفاز خازن دائم، سیم پیچی راه انداز زودتر از سیم پیچی اصلی می سوزد و احتمال سوختن و خراب شدن خازن راه انداز سیم پیچی بیشتر است.)
- در صورت داشتن اتصالی کوتاه و در بوبین های سیم پیچی، که به مرور زمان براثر جرقه زدن، اتصالات کوچک در بوبین به مراتب گسترش پیدا کرده و به مرور آمپر مصرفی با گسترش این اتصالات، بالا رفته و در صورت نداشتن یک سیستم حفاظتی مناسب، دامنه عیب گسترش چشم گیری پیدا کرده و تمامی بوبین ها را در بر میگیرد و منجر به سوختن کامل پمپ می شود.
- کشیدگی کابل پمپ و زخمی شدن آن و یا اتصال آن به بدنه و یا به یکدیگر ، تماما ً باعث اتصالی کوتاه شده و در صورت نداشتن سیستم حفاظتی مناسب، باعث شوک و جرقه شدید شده که حتی باعث انفجار و صدمه زدن جدی به پمپ میشود مخصوصاً در الکتروپمپ های سه فاز که اتصال فاز به فاز تا مرکز خطرناکی حتی صدها برابر آمپر مصرفی بالا می رود و احتمال انفجار دراین موارد خیلی زیاد است.
- قطع یک فاز در پمپ های سه فاز به هر دلیل ممکن است و یا قطع اتصالات خازن در پمپ های تکفاز، مشکل اساسی را به دو صورت ایجاد می کند.
- اگر پمپ در ابتدا امر در حالت استارت باشد با دو فاز بودن برق در پمپ های سه فاز و یا قطع اتصالات خازن در پمپ های تکفاز که باعث عدم حرکت پمپ شده و با بالا رفتن آمپر مصرفی در صورت نداشتن سیستم حفاظتی مناسب سیم پیچی پمپ کاملاً می سوزد که در این حالت در پمپ های سه فاز دو دسته کلاف سیم پیچی که برق به آن متصل باشد، صدمه دیده وحداقل یک کلاف کاملاً سوخته و کلاف دیگر نیم سوز و یا حرارت دیده می شود و یک کلاف مربوط به قطعی فاز سالم می ماند و در پمپ های تکفاز سیم پیچی اصلی کاملاً سوخته و سیم پیچی استارت سالم می ماند.
- اگر پمپ یا الکتروموتور در حال کارکردن باشد و برق دو فاز شده و یا سیم اتصال خازن در الکتروموتور های تکفاز قطع شود باعث به هم ریختن هارمونیها و فلوی مغناطیسی موجود در سیم پیچی شده و فوکو و هیستر سبزهسته آهنی استاتور خیلی زیاد شده وباعث ایجاد گرمای آهنی خیلی زیادی می شود واز طرف با بالا رفتن آمپر مصرفی در دسته کلاف های سیم پیچی متصل به برق، ایجاد گرمای مسی کرده و تماماً سیم پیچی متصل به برق به سرعت صدمه دیده و می سوزد تا زمانی که فیوز عمل کند، در این صورت در الکتروموتور های سه فاز و یک یا هر دو کلاف می سوزد و در الکتروموتور های تکفاز فقط سیم پیچی اصلی می سوزد. یک سیستم حفاظتی مناسب با شروع این مشکل فورا برق را قطع می کند.
- برعکس کارکردن پمپ: در پمپ های سه فاز بر عکس کارکردن پمپ باعث افزایش جریان مصرفی شده و نه تنها فشار و دبی فوق العاده کم میشود آمپر مصرفی نیز زیاد شده و با گرم شدن، در صورت نداشتن سیستم حفاظتی مناسب، سیم پیچی آن می سوزد برای رفع این مشکل بایستی اتصالات دو فاز را یکدیگر تعویض نمائید در پمپ های تکفاز به دلیل اشتباه بستن سیم های استارت و یا خازن، دور الکتروموتور، برعکس شده و در نتیجه فشار کار بر روی سیم پیچی راه اندازی که از قطر کمتری و توان کمتری برخوردار است وارد شده و در صورت نداشتن سیستم حفاظتی مناسب با بالا رفتن آمپر مصرفی، سیم پیچی راه انداز فوراً می سوزد. (توجه: در این حالت در سوختن سیم پیچی های سه فاز همانند سوختن بار اضافه است و تمامی عایق ها و سیم پیچی ها به صورت یکسان صدمه می بیند.)
نکته آموزشی
در پمپ های تکفاز که خازن راه انداز آن در بیرون از پمپ و توسط مصرف کننده، نصب می شود، یک استاندارد کلی وجود دارد که اکثر سازندگان پمپ آن را رعایت می کنند.
فرم قرارگیری سیم های مشکی و آبی و قهوه ای مطابق شکل رعایت می شود ولی در صورتیکه این استاندارد رعایت نشده باشد و یا شکی وجود داشته باشد با اهم گیری توسط یک اهم متر دقیق و یا دیجیتالی می توانید سیم های اتصال به خازن و برق را به روش ذیل مشخص کنید.
اهم بین مشترک و اصلی (BLK-BLU) همیشه کمتراست از اهم بین مشترک و استارت (BLK-BRN) و در صورت سالم بودن همیشه اهم بین استارت و اصلی (BRN-BLU) درست برابر است با مجموع اهم مشترک با استارت + اهم مشترک با اصلی.
روش ذکر شده همیشه برای حدود %98 پمپ های تولیدی صادق است مگر در بعضی موارد که حالت های خاصی سیم بندی وجود داشته باشد از این روش برای تشخیص سالم بودن و یا سوخته بودن سیم پیچی پمپ ها و الکتروموتور هایی که خازن راه انداز آن بیرون بسته شود می توان استفاده نموده و دراین حالت بهتر است خازن را از مدار خارج و سپس اهم گیری نمود.
نکته یک: در پمپ های سه فاز همیشه اهم بین اتصالات سه فاز یکسان و یک اندازه میباشد که ا ین روش نیز سالم بودن و یا نبودن سیم پیچی را مشخص می کند.
نکته دو: برای تست خازن و ا طمینان از سالم بودن آن می توانیم ابتداء با اتصال دو سر خازن به یک قطع فلزی، ولتاژ احتمالی خازن را تخلیه کرده و سپس با اهم متر که درجه آن در حالت اهم قرار گرفته، اهم دو سرخازن را اندازه گیری می کنیم در این حالت با اتصال دو سر اهم متر، عقربه حرکت میکند و از اهم کم شروع کرده و به تدریج به اهم زیادی همچون مگا اهم می رسد و با تعویض دو سر اهم متر دوباره این عمل تکرار می شود در صورتیکه این عمل تکرار شده و حرکت عقربه از اهم کم به اهم زیاد تا حد مگا اهم برسد خازن سالم بوده و می توان از آن استفاده نمود در غیر این صورت خازن خراب و از داخل اتصالی دارد و قابل اعتماد نیست و بایستی تعویض شود و همیشه برای انتخاب خازن دقت کنید که از خازن مرغوب با میکرو راد تعیین شده از طرف سازنده و ولتاژ کاری بالای 400V استفاده شود.
سیستم حفاظتی مناسب کدام است ؟
حال با توجه به اینکه هر گونه اشکالی در پمپ وجود داشته باشد می توانیم با داشتن یک سیستم حفاظتی مناسب آن را کنترل و خنثی کنیم، بایستی توجه داشت که یک سیستم حفاظتی مناسب چه خصوصیاتی باید داشته باشد.
همان طوریکه در ابتداء جزوه گفته شد، یک سیستم مناسب سیستمی است که در هر شرایطی سوختن سیم پیچی جلوگیری کند و همچنین یک سیستم حفاظتی ایده آل، دارای چندین مرحله کنترل حفاظتی است که هر کی به تنهایی می تواند پمپ را محافظت کند این مرحله شامل کنترل آمپر مصرفی، کنترل فاز (برای جلوگیری از بی باری و یا بی آبی و یا بار اضافی) کنترل حرارتی (که توسط یک TERMO GUARD در داخل سیم پیچی کنترل می شود)
- کنترل کننده آمپر مصرفی: بایستی به گونه ای باشد که قابل تنظیم برای عبور جریان مشخص بوده و اندازه تنظیم آن معمولاً با توجه به میزان حداکثر آمپر تعیین شده از طرف سازنده به اضافه حداکثر 10 درصد آن باشد در صورتیکه این کنترل کننده آمپر مصرفی، از نوع دیجیتال باشد با افزایش حتی 0.2 درصد آمپر بیش از اندازه تعیین شده فورا ً عمل کرده و فورا ً برق ورودی را قطع می کند و معمولا اکثر این کنترل های دیجیتالی مجهز به تنظیم حداقل آمپر نیز میباشد که خالی کار کردن پمپ فوق و یا بی باری را برای جلوگیری از به هدر رفتن انرژی و یا سوختن احتمالی کنترل کرده و برق ورودی را قطع می کند و در هر شرایطی پمپ را محافظت می کند (( این یک سیستم کاملاً مطمئن است )) ولی در صورتیکه از کنترل های حرارتی همچون بی متال، زمان نیاز دارد تا برق اصلی را قطع کند این نوع کنترل ها دقت کنترل های دیجیتالی را نداشته و در مقابل دو فاز شدن هیچ گونه عکس العملی از خود نشان نمی دهند این نوع کنترل ها حتما باید با یک کنترل بار همراه باشد تا بلکه بتواند همانند یک سیستم کنترل عمل کند.
- کنترل فاز: یک سیستم حفاظتی است که فقط پمپ را در مقابل دو فاز شدن برق و یا تغییر فازها کنترل می کند و هیچ گونه کنترل دیگری ندارد.
- کنترل بار: کنترل بار یک سیستم حفاظتی است که با سنجش جریان و ولتاژ مصرفی میزان بار مصرفی پمپ را کنترل می کند، این کنترل شامل بار اضافه و همچنین بار کم می باشد به عبارتی در صورتیکه آمپر مصرفی بیشتر از حد مجاز باشد و یا پمپ در اثر خالی کار کردن، آمپر کمتر مصرف کند با سنجش آن کنتاکتور اصلی را قطع و برق ورودی را قطع خواهد کرد به تنهایی برای کنترل پمپ کافی نیست چون هیچ کنترلی برای دو فاز شدن برق ندارد.
کنترل های حرارتی یا Termo Guard
این کنترل های حرارتی در داخل سیم پیچی نصب میشود و از اورلود های حرارتی تشکیل شده که معمولا در پمپ های تکفاز یک عدد و در پمپ های سه فاز سه عدد در بین کلاف های هر فاز قرارداده میشود و معمولا در پمپ هایی که زیر حداکثر یک و نیم کیلووات قدرت (1.5kw) داشته باشند و آمپر مصرفی حداکثر 10آمپر داشته باشد، می تواند از اینگونه از اورلودها به صورت مستقیم و در مسیر برق ورودی استفاده نمود ولی برای قدرت های بالاتر از (1.5kw) و همچنین در پمپ های سه فاز با نصب آنها در داخل سیم پیچی و اتصال آن به کابل رابط مخصوص استفاده می شود، و برای کنترل حرارت الکتروموتور، آن را در تابلو مربوطه برای قطع برق در مسیر بوبین کنتاکتور استفاده می نماید این نوع کنترلر که معمولا در تمامی دنیا مرسوم است سیستم قابل اعتمادی است و در صورتیکه مناسب نصب شود به هر دلیلی که آمپر مصرفی سیم بالارفته و یا حرارت سیم زیاد شود کنتاکت داخل آن در اثر حرارت و یا آمپر بیش از اندازه باز شده ومدار اصلی را قطع می کند، سیم بندی این گونه پمپ ها مطابق شکل زیر است. و تنها معایب آن عدم توانایی سریع در مقابل قطع اتصال کوتاه و یا شوک شدید است و این کنترلر به صورت تأخیر عمل کرده و به غیر از شو ک واتصال کوتاه، در صورت مناسب بسته شدن، از سوختن پمپ جلوگیری می کند.
نتیجه گیری
برای انتخاب یک سیستم حفاظتی کامل، انتخاب اول یک سیستم حفاظتی دیجیتالی مناسب برای پمپ و یا الکتروموتور شماست و در غیر این صورت از یک تابلو الکتریکی مجهز به سیستم رله و یا کنتاکتور ک به همراه بی متال قابل تنظیم، برای پمپ تکفاز خود انتخاب کنید و برای کنترل پمپ های سه فاز از یک تابلوی الکتریکی مجهز به سیستم رله و یا کنتتاکتور مناسب به همراه بی متال مناسب و قابل تنظیم با کنترل فاز مناسب و کنترل بار با کیفیت مناسب و شاسی استاپ و استارت استفاده کنید.
توجه مهم
هرگاه پمپ و یا وسیله برقی شما سوخته و به تعمیر کلی احتیاج داشته باشد نشان دهنده این است که سیستم حفاظتی مناسب انتخاب نشده است. انتخاب یک سیستم حفاظتی مناسب پمپ شمار از سالیان سال بیمه می کند و هزینه اولیه آن جبران خسارتهای وارده احتمال را می نماید. و هزینه اولیه آن جبران خسارت های وارده احتمال را می نماید و همیشه با خیال راحت و آسوده از پمپ و یا الکتروموتور خود استفاده خواهید کرد.
پیدا کردن دلایل سوختن الکتروپمپ از ظواهر سیم پیچی
برای تشخیص علت سوختن پمپ، بعد از کنترل حالت های مکانیکی همچون ضربه و شکستن قسمتی از پمپ و یا فرسودگی بیش از حد، خوردگی و پوسیدگی بدنه پمپ، دلایل ذیل می تواند تا 90% در تشخیص علل سوختن به شما کمک کند.
مواردی که در پمپ های تکفاز اتفاق می افتد
- سیم پیچی اصلی سوخته: نداشتن سیستم حفاظتی برای مشکلاتی همچون بار بیش از حد که دلیل آن کشیدن سیالات غلیظ و یا استفاده شدن پمپ در ارتفاع غیر مجاز می باشد، که باعث سوختن سیم پیچی اصلی می شود. استفاده از پمپ درارتفاع کمتر از حد تعیین شده و مجاز که از طرف سازنده معین شده است باعث بالا رفتن آمپر مصرفی پمپ شده و در صورت نداشتن سیستم حفاظتی، پمپ گرم شده و سیم پیچی اصلی آن می سوزد.
- سیم پیچی استارت سوخته: درست بسته نشدن سیم های استارت و اصلی سیم پیچی به خازن راه ا نداز مربوطه و یا هنگام روشن کردن پمپ پروانه قفل باشد، درهر دو حالت اگر یکی سیستم حفاظتی مناسب وجود نداشته باشد با بالا رفتن آمپر مصرفی ابتداء سیم پیچی راه انداز سوخته و سپس اصلی نیز می سوزد.
- سیم پیچی استارت و اصلی کاملاً سوخته: پمپ فوق خشک کار کرده و بر اثر گرم شدن و نداشتن سیستم بعد از مدتی می سوزد و یا اتصال پمپ تکفاز به برق سه فاز که در صورت نبودن یک سیستم حفاظتی مناسب همچون اورلود و یا حفاظت جریان مناسب، پمپ فوق فوراً و کاملاً می سوزد. در این حالت در صورت وجود سیستمهای کنترل دیجیتالی با بالا رفتن حتی آمپر خیلی کم از آمپر مجاز و همچنین حساسیت این نوع کنترلرها این نوع کنترلر ها، از سوختن پمپ جلوگیری می شود.
- موارد دیگر: در صورتیکه سوختن پمپ ها بر اثر نفوذ آب و یا عیوب مربوط به سیم پیچی نادرست باشد، در صورت وجود سیستم های کنترلی، براثر اولین اتصالی کوچک همچون اتصال بدنه و یا اتصال دو کلاف و یا سیم پیچی، فورا ً پمپ فوق از مدار خارج میشود و هیچگاه سیم پیچی به صورت کامل نمی سوزد و فقط اثرات جرقه مشخص می کند که چه عمل نا مناسبی صورت گرفته است که الکتروموتور و یا پمپ درست کار نمی کند.
مواردی که در الکتروموتور و الکتروپمپ های سه فاز اتفاق می افتد
- سیم پیچی مربوط به یک فاز سوخته باشد.: با قطع یک فاز در حین کار کردن الکتروموتور و الکتروپمپ در صورت نداشتن سیستم فاز مناسب به هم ریختن هارمونیها و فلوی مغناطیسی موجود در سیم پیچی شده و فوکو و هیستر سبر هسته آهنی استاتور خیلی زیاد شده و باعث ایجاد گرمای آهنی خیلی زیاد شده و باعث ایجاد گرمای آهنی خیلی زیاد می شود و از طرف دیگر با بالا رفتن آمپر مصرفی و ایجاد گرمای مسی در دو دسته کلاف، حرارت فوق العاده بالا رفته و به هر دو دسته کلاف صدمه وارد می کند و با سوختن اولین دسته کلاف فیوز ایمنی عمل میکند و در صورت عمل می کند و در صورت عمل نکردن دسته دوم کلاف می سوزد ولی به هر حال یک کلاف که مربوط به فاز قطع شده است سالم می ماند.
- سیم پیچی دو فاز کاملا سوخته است.: به دلیل نداشتن سیستم حفاظتی مناسب با قطع یک فاز در هنگام استارت و روشن کردن الکتروموتور و یا الکتروپمپ، چهار کلاف رو بروی هم مریوط به دو فاز وصل شده می سوزد ولی فاز قطع شده سالم می باشد.
- هر سه فاز کاملا سوخته است.
- بر اثر انتقال سیالات نامناسب و غلیظ و یا استفاده در ارتفاع غیر مجاز که باعث بالا رفتن آمپر مصرفی می شود.
- گیر کردن پروانه بر اثر جسم خارجی که باعث بالا رفتن بیش از اندازه آمپر مصرفی می شود.
- خالی کار کردن پمپ و بدون آب بودن، که بر اثر گرم شدن پمپ و هدر رفتن انرژی مصرف شده به صورت حرارت باعث گرم شدن تدریجی سیم پیچی شده و پس از مدتی حدود 5 الی 15 دقیقه می سوزد.
- برای کنترل و جلوگیری از سوختن دراین حالت بایستی پمپ فوق مجهز به سیستم حافظتی حساس به آمپر مصرفی و یا اورلود حرارتی قابل نصب در مسیر رله و یا بوبین کنتاکتور اصلی باشد.
- در سیم پیچی جرقه شدید دیده می شود.: قسمتی از سیم پیچی سوخته و ذوب شدگی قسمتی از بوبین سیم پیچی مشاهده میشود این حالت که براثر کشیدگی کابل و اتصال کوتاه شدن به وجود می آید، در صورت عدم وجود سیستم حفاظتی و مدت زمان کوتاه چون جریان عبوری از سه فاز در حالت اتصال کوتاه فوق العاده بالا است صدمات زیادی به وجود می آید مجهز بودن به سیستم حفاظتی مناسب از صدمات زیاد آن جلوگیری می کند.
- در سیم پیچی قطرات آب دیده می شود.: وجود قطرات آب در داخل سیم پیچی به دلیل هادی بودن، باعث اتصال کوتاه سیم های کلاف ها نسبت به هم و یا نسبت به بدنه شده و در صورت وجود یک سیستم حفاظتی مناسب عمل جرقه اتصال بدنه و یا اتصال بین دو کلافت درابتداء حرکت مشخص شده و سیم حفاظتی یا اضافه شدن آمپر مصرفی فوراً برق فوق را قطع می کند و از صدمه زیاد به پمپ جلوگیری می کند و در غیر این صورت پمپ کاملا ًسوخته و هیچ نشانی از این شرایط باقی نمی ماند.
- موارد خاص: اگر با مشاهده سیم پیچی در پمپ های سه فاز و یا تکفاز مشخص شود که تمامی عایق های سیم پیچی آب شده و تمامی نخ سربندی سیم ها پاره شده و رنگ سیمهای لاکی کمی سیاه رنگ شده باشد، علت اصلی آن بار اضافه ای است که روی سیم پیچی وارد شده و یا سیستم خنک کنندگی مناسب وجود ندارد. به عبارت دیگر، یا اینکه پمپ مواد غلیظ تری را پمپاژ می کند و یا به وسیله اجسام خارجی موجود در آب فشار زیادی به پروانه وارد می شود و یا اینکه پمپ فوق از حداقل ارتفاع مجاز پایین تر استفاده شده است و یا اینکه قسمت الکتروپمپ در کفکش ها و یا شناورها خارج از آب قرار گرفته و عمل می کند.
توجه: نکته مهم1
نفوذ آب در پمپ های کفکش و شناور به غیر از ضربه های شدید به بدنه براثر فرسودگی سیم های مکانیکی در کارکرد برای مدتی خیلی زیاد و یا انتقال سیالات نامناسبی که باعث خرابی سیل ها می شود و یا کشیدگی کابل از محل آب بندی به دو دسته تقسیم می شوند:
- پمپ های ساخته شده برای فشار زیاد: خصوصیات پمپ های ساخته شده برای فشار زیاد که صنعت کاربرد زیاد دارد و چون فرار آب در دیفیوزرهای این نوع پمپ ها کم است با بالا رفتن فشار قدرت استفاده بیشتر می شود و با جلوگیری از خروج آب فشار بالا رفته و آمپر مصرفی بالا می رود تا جائیکه فشار بیش از فشار مجار شده و الکتروپمپ می سوزد برای جلوگیری از سوختن در هنگام طراحی و نصب حتماً یک مسیر برگشت فشار اضافی بایستی برای جلوگیری از صدمه تعبیه شود. در ساخت این نوع پمپ ها از طراحی دیفیوزر مخصوص و پروانه های مخصوص برای اضافه کردن جریان رانشی استفاده می شود و همیشه در آنها رعایت فشار مجاز توصیه شده است و در صورت مسدود شدن مسیر خروجی آب به اینگونه پمپ ها صدمات جدی وارد می شود.
- پمپ های ساخته شده برای دبی زیاد: خصوصیات پمپ های ساخته شده برای آبدهی به صورتی است که با اضافه شدن میزان انتقال آبدهی، آمپر مصرفی بالا رفته و معمولا ً مصارف عمومی و کشاورزی را در بر می گیرد و همیشه در مصرف اینگونه پمپ ها حداقل ارتفاع مجاز توصیه شده برای جلوگیری از آبدهی بیش از اندازه با نصب یک شیر فلکه کمک می گیرند تا میزان آبدهی هماهنگ با میران مصرفی پمپ شود و در صورت مسدود شدن راه خروجی اینگونه پمپ ها، به آنها صدمه جدی وارد نمی شود.
سلام، چاه 28 متری دارم و حدود 300 متر لوله 2 اینچ که این لوله به استخر می ریزه، چه موتور 2 اینچ تک فازی را پیشنهاد می کنید؟
سلام دوست عزیز، استفاده از کف کش 60 متری 2 اینچ توان تک توصیه می شود.
سلام، عالی بود.
سلام دوست عزیز، ممنون از نظر شما.
سلام، وقت بخیر. لطفا بفرمایید برای ویلای 70 مترمربعی که دارای 2 حمام است چه نوع پمپ و چه میزان ظرفیت منبع مورد نیاز می باشد؟ ممنون.
سلام جناب حمیدیان عزیز، استفاده از یک پمپ پنتاکس CM100 به همراه منبع ذخیره 500 لیتری و متعلقات مناسب خواهد بود.
سلام جناب مهندس، یک موتور بنزینی در ارتفاع 26 متر دارم که حدودا 200 متر لوله 2 اینچ وصل کردم بهش. مقدار کمی هم شیب داره. آب خروجی پر فشار نیست. می شه یک لوله 3 اینچ بخرم وصل کنم به این لوله 2 اینچ؟ فشار زیاد می شه یا باید موتور قوی تر بخرم. اگه موتور نیازه لطفا راهنمایی کنید. ممنون.
سلام جناب فراشی عزیز، این کار توصیه نمی شود و باعث کم شدن فشار آب خواهد شد. استفاده از یک موتور پمپ فشار بالا پیشنهاد می شود.
با سلام و احترام، یک عدد سر چاهی با تمام تجهیزات و لوله هاش برای چاه کشاورزی حدود ۳۵ متری نیاز دارم. در صورت امکان راهنمایی فرمایید.
سلام جناب حسین زاده عزیز، همکاران واحد مشاوره فنی با شما تماس خواهند گرفت.
سلام، ضمن تشکر. آپارتمان ۵ طبقه 10 واحدی داریم با پمپ 1 اسب و ست کنترل. فشار آب کمه. یک محافظ و یک فیوز ۲۵ آمپر برای محافظت قبل از پمپ نصب کردم. اما پمپ سوخت. می خوام پمپ ۲ اسب خریداری کنم. لطفا راهنمایی کنید.
سلام، شما می بایست یک پمپ 2 اسب 2 پروانه با منبع تحت فشار 100 لیتری، پنج راهی، کلید اتوماتیک و درجه تهیه بفرمایید.
با سلام خدمت شما، واحد بنده در طبقه سوم (با پارکینگ طبقه چهارم) قرار داره. هر واحد کنترل آب جداگانه داره و ما دچار افت فشار هستیم، یعنی آب میاد ولی نسبتا کم. من دنبال یه پمپی هستم که داخل سرویس بهداشتی داخل خونه که فکر کنم محل ورودی آب ساختمان هستش قرار بدم. واحد ما سیستم پکیج هستش. لطفا منو راهنمایی کنید از چه پمپی استفاده کنم. من پمپی می خوام که سایلنت یا بی صدا باشه که صدا اذیت نکنه. ممنون می شم منو راهنمایی کنید.
سلام جناب سهیلی عزیز، توصیه نمی شود در خانه پمپ نصب شود اما اگر بخواهید این کار را انجام دهید باید از یک پمپ راد 0.5 اسب که کم صدا می باشد استفاده کنید. در غیر این صورت یک پمپ راد 1 اسب جتی که فشار بیشتری ایجاد می کند و صدای کمتری دارد می بایست در پارکینگ نصب شود.
سلام، وقتتون بخیر، برای انتقال آب از یک چاه به ارتفاع تقریبی ۲۵ متر، به غیر از پمپ کف کش آیا از مدل دیگری از پمپ می شه استفاده کرد که روی سطح زمین نصب بشه؟ اگه امکانش هست لطفا مدل و برند پمپ رو ممنون می شم بگید.
سلام، وقت بخیر، همکاران واحد مشاوره فنی با شما تماس خواهند گرفت.
سلام، درخواست اظهار نظر کارشناسی دارم. باغچه ای در منطقه محمد شهر کرج دارم حدود 700 متر که با یک سوییت 15 متری دارای سرویس بهداشتی و یک منبع ذخیره آب در بالای سوییت به ارتفاع حداقل 3 متر و حداکثر 6 متر. برای آبیاری درختان و تامین آب ساختمان از استخر داخل باغچه، چه سیستم و تجهیزاتی را پیشنهاد می فرمایید؟ با تشکر.
سلام جناب بهرامی عزیز، یک پمپ 1 اسب بشقابی همراه با متعلقات شامل منبع تحت فشار 60 لیتری، کلید پنج راهی و درجه، برای کل مجموعه حضرتعالی کافی خواهد بود.
سلام، کاتالوگ پمپ 250-44 طرح قدیم ksb رو می خواستم. عکس اینولوت دارمش.
سلام جناب شریف پور عزیز، همکاران واحد مشاوره فنی با شما تماس خواهند گرفت.
با سلام. مطالب آموزنده و مفید بود. با تشکر.
سلام جناب کیامحمد عزیز، ممنون از حسن نظر شما.
سلام، یک پمپ کشاورزی می خوام که فاصله شیب دار 150 الی ۲۰۰ متری را تا ارتفاع نهایی ۲۰ متر انتقال دهد با دبی سه اینچ و البته دیزلی (مصرف گازوئیل) ممنون.
سلام، همکاران واحد مشاوره فنی با شما تماس خواهند گرفت.
سلام اطلاعاتی در خصوص خرید پمپ آب چاه میخواستم. عمق چاه 18 متر برای استخرهای پیش ساخته پرورش ماهی راهنمایی کنیید چه پمپ آبی خریداری کنم برق تک فاز
سلام، همکاران واحد مشاوره فنی با شما تماس خواهند گرفت.